BTW verlaging per 1 juli 2022

Vanwege de gestegen energieprijzen heeft de overheid maatregelen genomen om de energiekosten te verlagen. Eén van deze maatregelen is het tijdelijk verlagen van het btw-tarief. We leggen graag uit wat dit voor jou betekent.

Ter compensatie van de gestegen energieprijzen heeft de overheid besloten om het btw-tarief op energie tijdelijk te verlagen van 21% naar 9%. Deze verlaging gaat in per 1 juli 2022 en geldt tot en met 31 december 2022.

Wat betekent dit voor jou?

Een lager btw-tarief betekent dat jouw maandelijkse voorschotbedrag wordt verlaagd. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. Met ingang van 1 juli 2022 ontvang je van ons voorschotfacturen waarop het lagere btw-tarief van toepassing is. Betaal je via automatische incasso? Dan schrijven we vanaf juli een lager bedrag af van je bankrekening. Betaal je handmatig? Dan zie je in juli op je factuur het gewijzigde voorschotbedrag terug. Uiteraard kun je je gewijzigde voorschot vanaf 1 juli ook online inzien via www.mijnwarmte.warmte-eindhoven.nl.

Controleer je voorschot

Met het verlagen van je voorschot hebben we de btw-verlaging voor je toegepast. Wil je zeker weten dat je een voorschot betaalt dat past bij je verbruik? Controleer dit dan eenvoudig online via www.mijnwarmte.warmte-eindhoven.nl. Let wel op, want pas vanaf 1 juli kun je een voorschotcheck doen waarbij in het voorschotadvies rekening wordt gehouden met het verlaagde btw-tarief.

Tijdelijke maatregel

Het verlaagde btw-tarief is een tijdelijke maatregel die geldt tot en met 31 december 2022. Per 1 januari 2023 is het btw-tarief weer 21%. Hier passen we je voorschot met ingang van januari 2023 op aan.

Heb je nog vragen?

Meer informatie over Warmtenet Eindhoven en onze warmte vind je op onze website www.warmte-eindhoven.nl/klantenservice/veelgestelde-vragen onder de kop “BTW verlaging energie”. We hebben de antwoorden op veel gestelde vragen over de btw-verlaging alvast voor je op een rij gezet. Staat jouw vraag daar niet tussen? Dan horen we natuurlijk graag van je. Onze klantenservice staat voor je klaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.